Elzen openhaardhout

Elzen openhaardhout

Elzenhout is een lichte houtsoort en geschikt om te gebruiken wanneer u snel een vuur wilt aanmaken. Elzen openhaardhout ontbrandt namelijk gemakkelijk doordat het een zachte houtsoort is. Vervolgens geeft elzenhout heerlijk veel warmte af. Bovendien kunt u genieten van prachtige vlammen! Wilt u dus hout kopen dat gemakkelijk brandt? Dan is elzen openhaardhout geschikt, omdat het één van de gemakkelijkste houtsoorten is om aan te krijgen.

Tip: gebruik onze aanmaak accessoires om het uzelf nog makkelijker te maken!


Gedroogd elzen openhaardhout

Elzenhout wordt vaak gebruikt voor accumulerende kachels, zoals speksteenkachels. Verder is gedroogd elzen openhaardhout geschikt voor praktisch alle soorten (open) haarden en kachels. Al ons elzenhout is ovengedroogd, waardoor de verbranding van dit hout schoon is. Pallets openhaardhout zijn op voorraad en snel bij u thuis te leveren. Zo kunt u na ontvangst gelijk gaan stoken! Bovendien is ons gedroogd elzen openhaardhout vrij van ongedierte en schimmel.


Stoken met elzen openhaardhout

Het is gemakkelijk om te stoken met elzen openhaardhout, omdat dit een zachte houtsoort is. Hierdoor heeft elzen een snelle ontbranding. Daarbij heeft het een snelle verbranding, waardoor deze houtsoort ook snel warmte afgeeft. Het resultaat is dat de kachel en uw woonkamer snel op temperatuur zijn. Dat maakt stoken met elzen openhaardhout praktisch. Andere houtsoorten die u in ons aanbod vindt zijn:


Elzen openhaardhout kopen

U kunt ons elzen openhaardhout kopen in netzakken of op een pallet. Het voordeel van netzakken openhaardhout is dat deze makkelijk te verplaatsen zijn. Bestelt u hout op een pallet, dan zijn alle blokken van ongeveer 26 centimeter zeer netjes gestapeld. Plaats deze in zijn geheel in de schuur of stapel zelf de blokken af om in uw houtopslag op te bergen. Elzen openhaardhout kopen bij Beteropenhaardhout betekent direct stoken, het is namelijk ovengedroogd en wordt snel geleverd!