Eiken openhaardhout

Eiken openhaardhout

Duurzaam stoken? Dan adviseren wij u om eikenhout te kopen. Eiken is één van onze meest harde houtsoorten. Met een langzame verbranding kunt u een hele tijd vooruit met deze houtsoort. U heeft een zeer hoog rendement! Bovendien is al ons openhaardhout uit voorraad leverbaar. Hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering!


Eikenhout voor de grote open haard of kachel

Eiken haardhout is sterk en heeft een elastische structuur. Voordeel hiervan is dat de blokken langzaam branden en u zo heel duurzaam kunt stoken. Doordat eikenhout heel hard is, heeft het wel een minder gemakkelijke ontbranding. Zeker in vergelijking met berken. Daarom adviseren we deze soort met name voor de meer ervaren stokers. Ook is dit product het meest geschikt voor een grotere haard of kachel.


Aanmaken van eiken haardhout

Eikenhout kunt u het beste aanmaken met wat aanmaakhout en aanmaakblokjes. 1 zak aanmaakhout is ruim voldoende. Maak het aanmaakhout aan met wat aanmaakblokjes, zodat er een klein vuurtje ontstaat. Bij een warme kachel, kunt u de blokken eiken in de haard of kachel doen. Eenmaal op gang geeft eikenhout een warm, levendig en knetterend haardvuurtje. Er is een goede verbranding met weinig rook, waardoor uw rookkanaal niet wordt vervuild. Op den duur veranderen de blokken in kolen, welke veel warmte afgeven.


Eikenhout kopen en stoken

Al ons haardhout wordt goed gedroogd. Met een vochtpercentage van maximaal 20% zijn ze heel geschikt om mee te stoken. Na levering kunt u gelijk beginnen! De blokken hebben een lengte van ongeveer 26 centimeter en zijn verkrijgbaar in halve en hele pallets. Twijfel niet om eikenhout te kopen, maar doe het vandaag nog!